Sluiten
terug

XO Festival NL

XO festival

Netherlands

Over Extrema

Extrema is één van ’s lands grootste dance-organisaties met festivals als XO festival en Solar Weekend.

Vraag

Ontwikkel een website voor 22ste editie van Nederlands bekendste dance festival. Een driedaags festival met een keur aan internationale en nationale top-acts en artiesten.

De vraag was duidelijk. Creëer een webplatform dat de komende jaren kan dienen als basis voor zowel het Nederlandse als het Belgische festival.

Honorable Mention

Aanpak

Gewest13 ontwikkelde een gelaagd custom design dat slim wordt opgebouwd uit bouwblokken. Een custom theme, op maat ontworpen en ontwikkeld voor XO festival werd gekoppeld aan een wordpress CMS.

Het kenmerkende XO artwork van designer antimaterie vormt de basis van het ontwerp. De pagina transtities verschillen per editie en versterken de uitstraling van het artwork.

De website is volledig responsive en mobile first ontwikkeld. De koppeling aan de slimme festival app zorgt voor een maximale beleving die al in de aanloop naar het festival toe al begint. Voorpret is immers ook een belangrijk onderdeel van de totaal beleving. Door de integratie van Google Analytics verkrijgt Extrema bovendien waardevolle informatie over de voorkeuren en het gedrag van haar bezoekers.

De website van XO festival ontving in Honorable mention op AWWWards.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
We schuiven graag een keer aan.
Bel ons — +31 (0)40 283 47 46
of stuur ons een bericht.