Contact
Sluiten
Terug

Sintlucas

De beste vakschool

voor Creatief talent.

Over SintLucas

SintLucas begeleidt creatieve talenten naar een mooie toekomst in de creatieve industrie.

Vraag

Gewest13 won de aanbesteding voor de realisatie van de nieuwe website van SintLucas, dé vakschool voor creatieven. 

Voor aanvang hebben we samen met de opdrachtgever vier doelstellingen geformuleerd waaraan de website zowel inhoudelijk als visueel moest voldoen.

Doelstelling 1:
Aansluiten bij de beleving van de verschillende doelgroepen.
Een brede doelgroep bestaande uit MBO-studenten, VMBO-studenten, ouders/verzorgers, vakgenoten en relaties. Mensen met ieder een sterk uiteenlopend vakinhoudelijk kennisniveau en wisselende ervaring met websites.

Doelstelling 2:
Bevestiging geven en informeren.
Een opleiding volgen op SintLucas is dé beste start is van je carrière in de creatieve industrie. Die bevestiging willen we graag terugzien in de website. 

Doelstelling 3:
Bewijsvoering leveren.
Wat je zegt moet je ook waarmaken. Sint Lucas staat in het hart van de creatieve industrie en dat willen we laten zien met sterke fotografie, pakkende film en overtuigende testimonials.

Doelstelling 4:
Beleving en sfeer.
SintLucas is uniek en Karakteristiek, de sfeer die ervaart wanneer je de opleiding binnenloopt is kenmerkend. Die unieke sfeer willen we meegeven bij ieder websitebezoek.

Toegepaste disciplines
Branding - Digital Experience design - UX Design - Webdesign - webdevelopment

Aanpak

Creativiteit en strategie
We hebben gekozen voor een website waarbij beleving centraal staat, zonder afbreuk te doen aan conversie en informatievoorziening. Een website die de unieke sfeer van de opleiding vertaalt naar een online omgeving zonder dat die beleving een frequent bezoek aan de website (voor het ophalen van informatie) in de weg staat.

Usability
Om de website geschikt te maken voor de brede doelgroep hebben we in de UX fase veel aandacht besteed aan user testen met de doelgroep. De feedback uit die testfase is verwerkt in het design.

Innovatie en techniek
Qua techniek is de website volledig modulair opgebouwd aan de achterzijde (CMS) waardoor er eindeloos veel variatiemogelijkheden zijn aan de voorzijde. Hierbij hebben we rekening gehouden dat voor het uitbreiden van de website geen design- of technische kennis nodig is.

Samenwerking
Voor de ontwikkeling van beeldmateriaal werkten we samen met studenten en oud-studenten zodat we ook voor de content het bewijs leverde dat SintLucas zich met recht dé opleiding voor creatief talent mag noemen.

https://www.sintlucas.nl/

Behance case:
https://www.behance.net/gallery/77583023/Sintlucas-webdesign-development

1— Design

Design
Het webdesign ligt in lijn met sterke corporate uitstraling van SintLucas en draagt bij aan de sterke positionering van de opleiding. Zowel de desktop als de mobile variant zorgen voor een sterke merkbeleving.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
We schuiven graag een keer aan.
Bel ons — +31 (0)40 283 47 46
of stuur ons een bericht.