Contact
Sluiten
Terug

Beerze branding

Building a Bold.

Brave. Beer. Brand.

Over Beerze

Een fijnschalige familiebrouwerij met een rijke historie, gelegen aan de oevers van de Beerze in de Brabantse Kempen.

Vraag

Een complete branding en packaging design voor bierbrouwerij Beerze. Een authentieke familiebrouwerij met een rijke historie, uit de Brabantse Kempen.


Ondanks dat de craftbier branche zeer trendgevoelig is, vaart Beerze al jaren haar eigen koers. Onze uitdaging lag in het vinden van de balans tussen vernieuwing en traditioneel erfgoed voor deze bier branding.

We verzorgde een complete rebranding van corporate identity tot packaging. Van digitale platforms tot alle promotiemiddelen. Glaswerk, dozen, taplenzen. Kortom, alles.Toegepaste disciplines
MerkstrategieBranding - Packaging design - Brand story

Aanpak

Al generaties stroomt het brouwersbloed door de aderen van de familie. De oorspronkelijke brouwerij brandt in 1904 tot de grond af maar wordt dat zelfde jaar weer opgebouwd. De proost die volgde op de voltooiing staat symbool voor Beerze en vormde voor ons de basis in de branding.


De Proost
De op camera vastgelegde proost uit 1904 is in opdracht van ons vereeuwigd door een scraperboard illustrator uit London. Deze ambachtelijke tekenstijl sluit naadloos aan bij het karaktervolle merk en komt terug op ieder bierlabel van Beerze.


Bold. Brave. Beer.
De pay-off van Beerze fungeert tevens als basis voor de merkversterkende productlijn. Zo wordt onder de naam Bold. Brave. Basics gebrande, en gelimiteerde, Beerze kleding ontwikkeld. En wordt er, onder andere, een wieler basics lijn ontwikkeld onder de naam Bold. Brave. Bicycle. Hierdoor verplaatst de branding van Beerze zich gestaag van horeca naar het straatbeeld.


Credits
Ere wie ere toekomt!
- Creatieve input: Jasper Langenhoff
- Art directie en design: Tom Eele
- Productfotografie: Jeroen van de Wielen
- Sfeerfotografie: Gijs Spierings
- Illustratie: Fred van Deelen
- Creatieve basis: Bas van Poppel

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
We schuiven graag een keer aan.
Bel ons — +31 (0)40 283 47 46
of stuur ons een bericht.