Contact
Sluiten
terug

The Burundi Project

Recent werden we benaderd door een stichting die zich inzet voor gezonde voeding voor ziekenhuispatiënten in Burundi, Afrika. Eten is in deze ziekenhuizen geen vanzelfsprekendheid. Laat staan een uitgebalanceerde maaltijd die bijdraagt aan optimaal herstel van de patiënt. Wij konden dan ook niets anders dan ja zeggen op de positionering en de campagne van dit goede doel.

Saillant detail: Of we ook naar naar Burundi wilden komen om met eigen ogen te aanschouwen hoe nijpend de situatie is. Tuurlijk. Geen probleem. Drie spuiten verder en voorzien van een flink pak Malaria tabletten pakten we onlangs het vliegtuig richting centraal Afrika met een tussenstop in Kenia. Wat volgde was een bliksembezoek van drie dagen ramvol indrukwekkende ervaringen, gemengde gevoelens, zo nu en dan een brok in je keel en ontelbaar veel nieuwe onuitwisbare indrukken van een land dat héél langzaamaan op probeert te krabbelen uit een situatie die door de gemiddelde westerling als hopeloos zal worden beschouwd. 

Burundi is een land waar de sporen van het geweld en recente oorlogen nog duidelijk zichtbaar zijn in het dagelijkse leven. Het behoort tot één van de armste landen van de wereld.

We hebben meerdere ziekenhuizen bezocht. Zijn naar de locatie gegaan waar de voeding wordt gemaakt en hebben de kliniek bezocht waar nu een pilot van het voedingsprogramma draait. We hebben gefilmd, gefotografeerd, geïnterviewd en uitvoerig gebrainstormd. En zoals een zichzelf respecterend communicatie professional betaamt hebben we natuurlijk ook de voeding gegeten dat de patiënten straks voorgeschoteld krijgen. 

Pocket change the world. Kleingeld vindt een groter doel.

Tenfolf geeft patiënten een eenvoudige maar gebalanceerde maaltijd. Hierdoor wordt de kans op herstel van deze patiënten aanzienlijk vergroot. Deze maaltijden worden bereid en uitgedeeld met behulp van donaties. Lokale voedingssupplementen, hulp van de lokale bevolking, in combinatie met steun uit het Nederlandse bedrijfsleven maakt het mogelijk dat slechts één euro tien mensen te eten geeft. Pocket Change the world.

Dit bliksem bezoek vormde de kickoff voor de ontwikkeling van een merk een een campgane. Meer informatie over dit prachtige project vindt je op www.tenfoldproject.com