Contact
Sluiten
terug

Dutch Design week 2019

SDK Vastgoed neemt deel aan de Dutch Design Week 2019 met een interactieve Augmented Reality-installatie (AR) van project De Bakermat aan de Marconilaan te Eindhoven. Deze AR-installatie is ontwikkeld door Gewest13 en VRVenture zal tijdens de Dutch Design Week en Glow te bewonderen zijn in De Kazerne te Eindhoven.

De Bakermat is een bijzonder project van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed. De conceptuele basis voor dit project is in 2017 gelegd door Gewest13. Het architectonisch ontwerp is voortgekomen uit de ongebruikelijke samenwerking tussen architectenbureau Van Aken CAE en designer Maarten Baas. De Augmented Reality-installatie brengt dit bijzondere 'landmark in wording'op eigentijdse wijze in beeld.
 
De Kazerne

In de Kazerne kun je tijdens de DDW onder andere de tentoonstelling Circular>Materialists zien. Deze tentoonstelling onderzoekt hoe ontwerpers omgaan met het inherent tegenstrijdige thema van duurzaam design. Met meer dan 40 werken van zowel toonaangevende als veelbelovende ontwerpers, waaronder Sigi Ahl (gecureerd door Lidewij Edelkoort), Studio Dirk van der Kooij, Studio Drift, Benjamin Motoc en Baiba Soma.
 
Over Dutch Design Week

De Dutch Design Week vindt plaats van 19 t/m 27 oktober in Eindhoven. Verdeeld over maar liefst 120 locaties wordt het werk getoond van 2600 nationale en internationale ontwerpers.